petek, 20. november 2015

TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK





  Danes, 20.11.20015 praznujemo dan slovenske hrane. Zato smo, kot ostale šole po            Sloveniji, obeležili ta dan s tradicionalnim slovenskim zajtrkom. Učenci so jedli črn kruh, maslo, mleko, ter šolska jabolka in med.


Projekt Tradicionalni slovenski zajtrk je nastal na pobudo Čebelarske zveze Slovenije, vključila pa so se tudi ministrstva za zdravje, šolstvo in kmetijstvo, Inštitut za varovanje zdravja RS (IVZ) ter druge organizacije.
Osnovni cilj projekta je izobraževati, obveščati in ozaveščati šolajočo se mladino in tudi širšo javnost o pomenu zajtrka v okviru prehranjevalnih navad, pomenu lokalno pridelanih živil slovenskega izvora, pomenu kmetijske dejavnosti za širše okolje in pomenu čebelarstva za kmetijsko pridelavo, gospodarske dejavnosti in širšega okoljskega pomena. Pomemben poudarek bo tudi na splošnem ozaveščanju mladine o pomenu zdravega načina življenja, vključno s pomenom gibanja in izvajanja športnih aktivnosti.
Več o projektu Tradicionalni slovenski zajtrk lahko preberete na spletni strani:  http://www.tradicionalni-zajtrk.si/.
Maša Rihter prof. biologije in gospodinjstva

Ni komentarjev:

Objavite komentar